ontvouw je rouw

Workshop

‘De laatste uren voor het einde dan wordt die grote wereld klein. Is plotseling alles onbeduidend. Tot aan het laatste beetje pijn. Wat wij zo indrukwekkend vonden. Verliest zijn glans, verliest zijn zin. Maar achter de gesloten ogen. Glanst een gigantisch groot begin.’

Toon Hermans

over de workshop

In de workshop Ontvouw Je Rouw is er ruimte voor jouw rouwproces. Rouwprocessen zijn er in vele soorten en maten. Met allerhande oorzaken. Het kan het letterlijke verlies zijn van een dierbare, maar ook het einde van een relatie, de confrontatie met een (chronische) ziekte, afscheid moeten nemen van een werkplek, of het gemis van geboortegrond. Bovendien kunnen oude rouwprocessen door een nieuwe situatie van verlies weer worden getriggerd. In Ontvouw Je Rouw gooien we alles op één hoop. Dood, luddevedu, roots… Alles is welkom. Met één ‘gemene’ deler: alle deelnemers willen uiting geven aan de rauwheid van rouw.

Muziek is de rode draad waarmee tijdens de workshop stem-, aandacht- en bewegingsoefeningen aan elkaar worden geregen. Je stem is een perfect instrument om uiting te geven aan alle gevoelens die tijdens een rouwproces voorbij kunnen komen. Verdriet, boosheid, eenzaamheid, apathie...  Zonder in woorden je verhaal te hoeven delen, krijg je tijdens Ontvouw Je Rouw de ruimte om je emoties de vrije loop te laten. Ook als je het gevoel hebt dat er niets te voelen is. Alles is welkom.

meedoen?

In 2021 start in De Balansstudio van biologische boerderij Het Derde Erf in Soest de workshopreeks Ontvouw Je Rouw.

wat?

Workshop Ontvouw Je Rouw

wanneer?

binnenkort op zondagmiddagen

hoe laat?

14:00 - 16:30 uur

waar?

De Balansstudio | Het Derde Erf

adres?

Birkstraat 125 Soest

kosten?

€95,- | €195,- | €295,-

Maximaal aantal deelnemers: 12

inschrijven & betalen

5 zondagmiddagen

Ontvouw Je R-Auw
Verwelkom de rauwheid van jouw rauw. Een dag voor Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar, so they say... Een beter moment om jouw rouw te verwelkomen is er niet.

Huidhonger
Rouwverwerking vraagt om aanraking, aandacht, een luisterend oor. Je huid kan een gevoel van verlangen uitschreeuwen, omdat je iets of iemand mist. Juist nu.

Luddevedu
Liefdesverdriet geeft eindeloos veel inspiratie voor muziek en andere kunstvormen. Oude hartepijn komt vaak weer boven bij nieuw verlies. Deze Valentijnsdag laten we het gebroken hart spreken.

28 februari: Eenzaamheid
Rauw doorleven is een eenzaam proces. Hoeveel steun er wel of niet is, de innerlijke pijn kan zelfs de meest sociale persoon in een kluizenaar veranderen. Hoe verbind je je (weer) met jezelf en anderen?

14 maart: Geloof, hoop & liefde
Waar zouden we zijn zonder geloof, hoop en liefde? We hebben houvast nodig, iets om naar uit te kijken, verpakt in een wolk van liefde. De veilige en warme omgeving van een workshop kan soms in schril contrast staan met de dagelijkse realiteit. Hoe neem je de verbinding van stembevrijding mee in je dagelijkse leven?